Stem op de 43ste tegel Walk of Fame en maak kans op vrijkaarten Vis à Vis

Welk onderwerp er op de tegel komt, bepaalt u net als de voorgaande jaren zelf! Bewoners en bezoekers van Almere konden in februari onderwerpen inbrengen voor de tegel van 2016. Uit de ingezonden ideeën heeft een commissie drie onderwerpen geselecteerd: 

25 jaar Flevoziekenhuis 

Almeerders van het eerste uur weten het nog als de dag van gisteren. Voor specialistische zorg moest je ‘de brug over’ naar Amsterdam of het Gooi. Maar op 6 maart 1991 openden de deuren van ons  eigen ziekenhuis: het Flevoziekenhuis. Dit toen nog kleine stadsziekenhuis is uitgegroeid tot een regionaal opleidingsziekenhuis waar Almere trots op kan zijn! Het Flevoziekenhuis bestond op 6 maart 2016,  25 jaar!

35 jarig jubileum Brassband Almere

Almere bestond nog maar een paar jaar toen Brassband Almere in 1981 werd opgericht. Deze band is de oudste muziekvereniging van onze jonge stad. Dirigent Jan Schut en kornettist Leo Wilde richtten de band op die al snel van zes leden uitgroeide uit tot een echte brassband. De eerste repetitie vond plaats op 6 oktober 1981. Al op 25 november van hetzelfde jaar gaf de kersverse band haar eerste optreden, ter gelegenheid van het ‘vijfjarig bestaan van Almere’. Brassband Almere staat garant voor gezelligheid en muzikaliteit. 

Almere bestaat 40 jaar en telt 200.000 inwoners

Wie kan er nou zeggen dat hij de geboorte van zijn stad bewust heeft meegemaakt? Heel wat Almeerders wel, want waar eens water was, kwam zand. En op dat zand verrezen in 1976 de eerste huizen van onze stad.

Het verhaal van Almere begint bij  de tekentafel. Vijftien jaar voordat de eerste bewoners op 30 november 1976 de sleutel van hun nieuwe huis kregen, was de stad nog een ruwe schets waar een klein groepje planologen mee aan de slag ging. Inmiddels wonen, werken, recreëren en experimenteren we in de achtste stad van Nederland en tellen we ruim 200.000 inwoners.

Op de 43ste tegel is slechts plek voor één onderwerp. De keuze is aan u. Welke gebeurtenis moet volgens u vastgelegd worden in het straatbeeld? Breng uw stem uit tussen 15 mei en 15 juni op www.walkoffamealmere.nl en maak kans op 5 sets vrijkaarten voor de nieuwe voorstelling “Mare’ van Vis a Vis.

Het winnende onderwerp onthullen wij op 9 september op de Citadel.

 

Doe mee en win

Maak kans op 5 sets vrijkaarten voor de nieuwe voorstelling “Mare’ van Vis a Vis.