Stem op de 44e tegel Walk of Fame en maak kans op mooie prijzen!

Welk onderwerp er op de tegel komt, bepaalt u net als de voorgaande jaren zelf! Bewoners en bezoekers van Almere konden in februari/maart, onderwerpen inbrengen voor de tegel van 2017. Uit de ingezonden ideeën heeft de commissie dit jaar vijf onderwerpen geselecteerd:

Almere Beste Binnenstad van Nederland 2017-2019

De Verkiezing Beste Binnenstad (VBB) wordt al sinds 2003 georganiseerd. Het Platform Binnenstadsmanagement kent iedere twee jaar de prijs Beste Binnenstad toe aan de stad waar in de binnenstad de afgelopen jaren de meeste dynamiek en vernieuwing heeft plaatsgevonden of waar het beste is gekeken naar de toekomst.

In 2017 heeft het centrum van Almere de titel Beste Binnenstad 2017-2019 gewonnen. Dankzij de uitstekende samenwerking van de centrumpartners heeft het centrum van Almere zich ontwikkeld tot een bruisend winkel-, verblijf- en woonmilieu. Het winnen van deze prijs is een gedenkwaardige mijlpaal in de Almeerse geschiedenis.

Bos der Onverzettelijken, 25 jaar geleden geplant

Het Bos der Onverzettelijken is een levend monument aan de Vrijheidsdreef in Almere Stad- Oost. Op initiatief van Stichting Samenwerkend Verzet 1940-1945, is tussen 1992 en 1993 het bos aangelegd. Meer dan 2.000 bomen zijn er met de hand geplant, als herinnering aan alle gefusilleerde Nederlandse verzetsstrijders.

Na 20 jaar is het Bos der Onverzettelijken behoorlijk uit zijn voegen gegroeid. Ook zijn de meeste bomen door ouderdom en stormschade aan vervanging toe. Het bos wordt in fasen omgevormd tot een park met een sterke eigen identiteit, dat ook geschikt is voor (landelijke) herdenkingen en educatieve projecten.

Luierpark

Het Luierpark is een parkachtige groepering van speciale bomen – de Davidia Involucrata - die in hun bloei bloemen als 'luiers' dragen.

Deze luierbomen worden speciaal geplant voor pasgeboren baby’s en overleden kindjes. Iedereen die een kind een warm hart toedraagt, kan een boom aanschaffen. Als kraamcadeau, of juist als gedenkplek. 

Er is volop ruimte om te genieten met gezinnen, maar ook in verdrietige tijden vind je in het Luierpark een plek om jezelf te zijn, alleen of met familie en vrienden. 

  • De boom wordt door onderhouden door de initiatiefnemers en mocht deze - bijvoorbeeld tijdens een storm - beschadigen, dan wordt deze vervangen door een vergelijkbare boom. 
  • Het naambordje wordt vervangen het naambordje als dit slijt. 
  • Na de aanschaf is het dus gewoon genieten in het park. Voor alle bomen in het park wordt goed gezorgd.
  • Er zijn speeltoestellen en bankjes, maar je kunt natuurlijk ook lekker op het gras ravotten of picknicken.

Tiny Houses

De BouwEXPO is een initiatief van de gemeente Almere in samenwerking met het Woningbouwatelier.

Tiny Housing heeft als doel om het innovatieve kleine wonen te ontdekken. Wist u dat meer dan de helft van de Almeerders alleen of met zijn tweeën woont? In 2017 zijn de 12 deelnemers aan de BouwEXPO gestart met de bouw van hun huisje in Almere Poort. Zeven deelnemers hebben hun huisje (goeddeels) af. De andere vijf zullen in 2018 af zijn.

De deelnemers hadden de keuze tussen het kopen of pachten van een kavel voor hun permanente, of  tijdelijke huisje. Ook voor de aansluitingen op de nutsvoorzieningen en het riool hebben de deelnemers gezocht naar verschillende duurzame oplossingen.

VMCA bestaat 30 jaar

VMCA (Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere), bestaat in 2017, 30 jaar.
VMCA biedt ondersteuning, advies en ontspanning voor mantelzorgers en coördineert en stimuleert het vrijwilligerswerk in Almere.

Zijbehartigt al die jaren de belangen van vrijwilligers en mantelzorgers in Almere. Eén op de drie Almeerders doet vrijwilligerswerk en 17% van de volwassen Almeerders is mantelzorger en zorgt intensief en langdurig voor iemand die hem of haar lief is.

Stem en maak kans op prijzen

Op de 44e tegel is slechts plek voor één onderwerp. De keuze is aan u. Welke gebeurtenis moet volgens u vastgelegd worden in het straatbeeld? Breng uw stem uit tussen 14 mei en 20 juni op www.walkoffamealmere.nl.

Door te stemmen dingt u mee naar leuke prijzen:

  • 4x high tea voor twee personen bij Tante Truus
  • 4x koffie/thee met een gebakje voor twee personen bij Tante Truus
  • 4 vrijkaarten voor 2 personen bij onze bioscoop Kinepolis in Almere
  • 3 vrijkaarten voor 2 personen voor de voorstelling ‘Mare’ van Vis à Vis