En de winnaar is ....

En de winnaar is ....

Opa Joop! Met grote overmacht liet hij de andere genomineerden, AllyBlijftBinnen en de berging van de Short Stirling, achter zich. Hij gaat de 47e tegel in de Walk of Fame vullen. Ongetwijfeld wordt ook zijn Canta op deze tegel vereeuwigd. Opa Joop is een bekende verschijning in het centrum van Almere. Dat kan ook niet anders als je het opvallende autootje ziet waarmee de bijna 101-jarige Joop oud papier en karton ophaalt bij zijn vaste adresjes. Zit de auto vol, dan rijdt Joop naar het reinigingsperron. Daar vult hij zijn eigen papiercontainer. De opbrengst van het door hem opgehaalde papier gaat naar de Wandel4daagse, zijn favoriete goede doel. Daar doet Joop het allemaal voor, al ruim 30 jaar. En natuurlijk maakt hij ook graag een praatje met bewoners, ondernemers en medewerkers van het reinigingsperron.

Op zondag 12 september wordt de 47e tegel toegevoegd aan de serie die al in het centrum ligt. Burgemeester Weerwind zal deze onthullen, samen met opa Joop en de directievoorzitter van sponsor de Rabobank.

Prijswinnaars stem-actie

Tussen half mei en eind juni zijn ruim 2000 stemmen uitgebracht. Onder iedereen die heeft gestemd, worden waardebonnen verloot van keurslager Pouw, Villa Blossom, vishandel Koning en The Black Cockatoo. De prijswinnaars ontvangen hierover binnenkort persoonlijk bericht.

Tegel 2021

Binnenkort is het alweer mogelijk onderwerpen voor de tegel van 2021 door te geven. Wachten tot het jaar voorbij is, hoeft dus niet meer. Personen of gebeurtenissen die nu de publiciteit weten te halen, waarvan je vindt dat deze aan de vereisten van een tegel voldoen, kun je dan direct doorgeven. Dan zit het nog vers in het geheugen. Hierover later dit jaar meer. De tegel van 2021 wordt in september 2022 onthuld.

Almeerse geschiedenis

Benieuwd naar alle andere momenten in de Almeerse geschiedenis die een plek hebben gekregen in de Walk of Fame? Kijk dan in het centrum van Almere Stad waar de tegels liggen, of kijk op www.walkoffamealmere.nl.