Over de Walk of Fame

De Walk of Fame Almere – een route van 47 tegels in het centrum van Almere - vertelt het verhaal van Almere. Elke tegel belicht per jaar een betekenisvolle gebeurtenis, ontwikkeling of een belangrijk persoon. Via de QR-code op de tegel is meer achtergrondinformatie te zien over de historie van deze New Town.

Bezoekers en bewoners kunnen ieder jaar onderwerpen inbrengen en meestemmen over de hoogtepunten uit de Almeerse geschiedenis van het voorgaande jaar. De Walk of Fame Almere is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum. Elk jaar tot en met 2043 schenkt Rabobank Almere de gemeente en haar inwoners een nieuwe tegel.

Op 10 september 2022 weten we wie de 48e tegel heeft gewonnen. Voor deze tegel, die betrekking heeft op het jaar 2021, zijn Allyblijftbinnen, het herdenkingsbeeld Short Stirling en de Challenge Almere-Amsterdam genomineerd. De Almeerders hebben gestemd. Zij bepalen wie er op de tegel komt.

De brochure met de route kunt u hier downloaden.

Disclaimer: Het Stadsarchief Almere heeft haar uiterste best gedaan om alle beschikbare gegevens bij de jaartallen en de bijbehorende gegevens over mensen, mijlpalen en markeringen correct te vermelden. Indien er onvolkomenheden zijn, kunt u contact opnemen met stadsarchief@almere.nl. Aan de tekst van deze mobiele site kunnen verder geen rechten worden ontleend. 

De Route

De route van de Walk of Fame, een kunstwerk dat de geschiedenis van Almere vertelt, ligt als een lint door het centrum van Almere. De route start bij de tegel van 1974, het ontstaan van de naam Almere-Stad, op het Stationsplein. Voor elk jaar dat de stad bestaat, wordt er een tegel bij gelegd met hierop een mens, markering of mijlpaal over het jaar ervoor. De tegels worden gelegd tot 2043.

Bekijk de route

Bekijk de tijdlijn

Op de tijdlijn van de Walk of Fame ziet u de foto en omschrijving van de gekozen onderwerpen voor de tegels per jaar. Een hele mooie manier om een beeld te krijgen van alle onderwerpen die zijn gekozen door de inwoners van Almere. 

Bekijk de tijdlijn

Scan de QR code

Om direct meer informatie te krijgen over een tegel, kunt u de QR-code, rechts onderaan de tegel scannen, waar u bij staat. U wordt dan direct doorgelinkt naar de informatie over deze tegel. 

Scan QR Code

Partners